Beweging is de basis van ons leven

Beweging

Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat doodsoorzaak nummer 3, onvoldoende beweging is. Zittend werk blijkt schadelijker te zijn, dan gedacht. Onvoldoende beweging is ook een zeer grote factor voor het ontstaan van chronische ziektebeelden tot aan dementie aan toe. Japans onderzoek laat zien, dat elke dag een half uurtje bewegen goed is voor ons cognitief functioneren en vergeetachtigheid kan vertragen.

Elk uur 5 minuten bewegen blijkt al genoeg te zijn. U hoeft dus niet uren in de sportschool door te brengen. Eenvoudige bewegingen zoals wandelen, fietsen, zwemmen of dansen kunnen al helend werken. Savonds eventjes wandelen voor het slapen gaan , bevordert de nachtrust. Ook de honden in het asiel zijn u zeer dankbaar, als u regelmatig uzelf en het asieldier uitlaat. Zo kan beweging ook nog extra zinvol doorgebracht worden. Zelf de huishouding doen of in de moestuin of bloementuin geeft verschillende soorten bewegingen en is goed voor de gezondheid

Naast beweging is het belangrijk ook te ontspannen en een goede nachtrust te genieten. De afwisseling van beweging en ontspanning is heden ten dage ver te zoeken. Slaapproblemen door verkeerde voeding en of te veel met het digitale monster bezig te zijn, komt verschrikkelijk veel voor.

Beweging herstel een goede doorstroming van het ecosysteem om weer in balans en evenwicht te komen

fully engaged research and development centre for restoration of ecosystems inside and outside