Adem het juiste ritme

Ademhaling

De Russische arts professor Konstatin Buteyko heeft zijn leven gewijd aan het onderzoeken van de ademhaling bij gezonde- en zieke mensen. Deze onderzoeken brachten hem tot de conclusie dat te veel en te diep ademen niet het gevolg maar de oorzaak is van vele (chronische) ziektebeelden.
In de fysiologie is de norm iets dat onze gezondheid waarborgt. Daarom spreken wij over de normale lichaamstemperatuur, de normale bloeddruk, de normale hartslag etc.
Op dezelfde manier kunnen wij spreken over de normale ademhaling. Onze ademhaling is de voornaamste functie van ons lichaam en daarom ook zo ontzettend belangrijk.
Als wij worden geboren, is het eerste wat wij doen, ademen en dan pas drinken!
Dr. K. Buteyko ontwikkelde een zeer simpele ademhalingsmethode om de ademhaling weer tot de norm terug te brengen en zo een verbetering in de gezondheidstoestand van de mensen te bewerkstelligen.

Omdat deze therapie regulier is onderzocht en ontwikkelt , is in verschillende landen zoals o.a. Rusland, Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland, deze buteyko-adem-therapie opgenomen in de gewone reguliere ziekenhuizen en worden de patiënten hiermee behandeld. Gelukkig komt er in Nederland steeds meer belangstelling en bekendheid over deze bijzondere methode.

Ik werk in Nederland met deze methode bij mezelf en bij de patiënten die ik behandel. Al veel van mijn patiënten met verschillende aandoeningen hebben de cursus gevolgd en stuk voor stuk zijn ze vooruitgegaan in hun gezondheid, als ze blijven doorgaan met de normale ademhaling toe te passen. Daarmee wordt het ecosysteem in het lichaam in evenwicht gebracht.
De ademhaling beïnvloedt in gunstige zin de stofwisseling. Onze stofwisseling is de basis van een goede gezondheid en bij ontregeling ervan, de basis van ziekten. Vandaar dat talloze ziektebeelden met deze ademtherapie behandeld kan worden. Het mooie is dat deze therapie universeel toepasbaar is, over de hele wereld voor jong en oud, dik en dun, westerling of Aziaat, afrikaan of Amerikaan.

Wij zijn geboren met een mond om daar de juiste en goede voeding in te stoppen. Wij zijn geboren met een stel hersens, om daar de meest zuivere en optimale gedachten in te creëren en tenslotte hebben wij een neus gekregen om daar de juiste en normale ademhaling mee te verrichten.
Met deze 3 bovenstaande onderdelen van ons menselijk voertuig kunnen wij in korte tijd op een zeer simpele en effectieve manier onze gezondheid hervinden en behouden.

Wilt u eerst wat meer over de achtergrond weten, dan kunt u een boekje lezen die Masha Kotousova hierover heeft geschreven: “Leef gezond, adem rustig” uitgeverij Ankh-Hermes
ISBN 90-202-01336 . De prijs is 9,95 euro
Regelmatig vinden er cursussen plaats in mijn praktijk. Indien u geïnteresseerd bent kunt u hierover telefonisch contact met mij opnemen.

Fully engaged Research and Development Centre for restoration of ecosystems inside and outside